welkom | wie zijn wij | wat doen we | projecten | publicaties | contact

De wereld van Pieter Cornelis

Waar: Permanente zaal, Mondriaanhuis in Amersfoort

Wanneer: opening 17 december 2010

 

Doel van de tentoonstelling is om bezoekers meer inzicht te geven in het werk van Mondriaan en daarmee meer inzicht te geven in een van de belangrijkste kunstenaars van Nederland.
 

Het Mondriaanhuis is gevestigd in het voormalig woonhuis van het gezin Mondriaan en de aangrenzende school waar zijn vader hoofdonderwijzer was. Ruim een eeuw nadat de expositiezaal als klaslokaal dienst deed, biedt het bezoekers weer de gelegenheid tot leren en ontwikkelen; op het gebied van de (kunst)geschiedenis en in het bijzonder de geschiedenis van Piet Mondriaan.
 

Aan de hand van foto’s, filmpjes en waar nodig een ‘voice over’, wordt het verhaal van Mondriaan geschetst. Door verbanden te leggen tussen Mondriaan als persoon, zijn werk, zijn leven (tijdsbeeld) en zijn inspiratiebronnen, wordt een context gecreëerd waarin de bezoeker kan leren begrijpen waarom het werk van Mondriaan zo bijzonder is. De rode draad door het verhaal zijn vier belangrijke verblijfplaatsen van Mondriaan: Amersfoort, Amsterdam, Parijs en New York.

 

o+v

Concept, fondsenwerving, inhoud, teksten en de budgetbewaking. Vormgeefster Saskia Meulendijks van Studio La Meul ontwierp de tentoonstelling op basis van het concept van o+v kunstprojecten  

 

www.mondriaanhuis.nl