welkom | wie zijn wij | wat doen we | projecten | publicaties | contact

Maria, idool van alle tijden

Waar: Museum Flehite, Amersfoort

Wanneer: 10 juli t/m 6 november 2011

 

Maria is al eeuwenlang de bekendste vrouw ter wereld. Ze is niet alleen de moeder van Jezus, maar ook bemiddelaar, oermoeder, troosteres en beschermster. Maria roept bij bijna iedereen wel een gevoel. Binnen de tentoonstelling is ruimte voor de persoonlijke beleving en introspectie.

 

Maria is sinds 1444 niet meer weg te denken uit Amersfoort. Nadat er een wonder rond een sober Mariabeeldje plaatsvond, werd de stad een belangrijke bedevaartplaats. Welke wonderen vonden er in de stad plaats? Een nagebouwde kapel, het mirakelboek, pelgrimstekens, middeleeuwse muziek en kunst geven in Museum Flehite de sfeer van destijds weer.

 

Tegenwoordig hebben velen de traditionele kerk verruild voor eigen vormen van geloof en zingeving, maar de rol van Maria groeit nog steeds. Museum Flehite geeft een aantal van deze mensen een stem en toont wat Maria voor hen betekent. Alle zintuigen worden geprikkeld: bezoekers kunnen luisteren, voelen, ruiken, een kaarsje branden en een berichtje aan de speciaal voor het museum gemaakte jeans-Mantelmadonna hangen.

 

o+v

concept, fondsenwerving, inhoud en inrichting, ontwikkeling website, zaal- en PR-teksten, activiteitenprogramma en publicatie.

 

 

 

 

Maria in de pers