welkom | wie zijn wij | wat doen we | projecten | publicaties | contact

Museumnacht 2010

Waar: Kunsthal KAdE, Museum Flehite, Mondriaanhuis

Wanneer: 28 augustus 2010

 

Gezien het succes van de eerste Museumnacht in 2009 wilde Amersfoort in C graag van Museumnacht Amersfoort een traditie maken. Opnieuw vroeg zij o+v kunstprojecten de programmering en projectleiding op zich te nemen. Met ruim 1500 bezoekers en veel enthousiaste reacties werd de avond wederom een succes.

 

Het programma bestaat uit een mix tussen beeldende kunst, zang, dans, theater en ‘street-art’, door zowel professionals als amateurs. Voorop staat dat het programma een lage instap heeft en voor een breed publiek interessant is. Participatie speelt een belangrijke rol: naast muziek om op te dansen zijn er activiteiten waarin de bezoeker een actieve rol kan spelen.

 

De museumnacht heeft in 2010 het thema Amersfoort Werelddorp. Dit begrip werd geïntroduceerd door oud-burgemeester Van Vliet-Kuiper en verwoordt het karakter van Amersfoort: een stad die gegroeid is met alle grootsteedse voorzieningen vandien, maar die haar dorpse karakter heeft behouden. Deze mix is verwerkt in het programma van de museumnacht. Van een ‘knusse’ setting in Museum Flehite tot Urban Jungle in KAdE.

 

o+v

Projectleiding, fondsenwerving, programmering, inrichting